• Mensterlie Van Laere

Themadag: Internationale dag van het gezinEind 1993 hebben de Verenigde Naties 15 mei als 'Internationale Dag van het Gezin' uitgeroepen. Een dag waarop wordt stilgestaan bij het belang en de rol van het gezin en een warm nest.
Een gezin is meer dan het stereotyperende: mama, papa, 1,5 kinderen en een hond. Een gezin kan bestaan uit twee mama's of papa's met kinderen, mama en papa met adoptiekinderen, grootouders die zorgen voor de kinderen, alleenstaande ouders, samengestelde gezinnen, pleegouders enz.


De internationale dag belicht het belang van de opvoeding voor het welzijn van de kinderen, karaktervorming en opvoeding tot wereldburgerschap. Een goed evenwicht tussen werk- en gezinsbelangen zorgt ervoor dat de ouder(s) de kinderen de nodige ondersteuning en vorming kunnen bieden.


Voor gezinnen kan deze dag een aanzet zijn om meer bewust te genieten van elkaar. Kijk voorbij de kleine en grote ergernissen die er sowieso zijn. Doe iets leuk samen, praat met elkaar, plan meer gezamenlijke tijd in voor het gezin. Hoe ouder iedereen wordt hoe moeilijker het is om gezamenlijke tijd in te plannen.


De Gezinsbond is een partner voor elk gezin in alle levensfasen. Ze brengen gezinnen samen, versterken hen en komen op voor een gezins- en kindvriendelijke samenleving.


Meer informatie

https://www.gezinsbond.be

https://nvvn.nl/15-mei-internationale-dag-gezin/
4 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

Themadag: Internationale Dag van de Vriendschap

Friendship Day wordt jaarlijks op 30 juli gehouden, dit werd georganiseerd door de Verenigde Naties. De rol van vriendschap speelt een belangrijke rol in het mensenleven maar vriendschap kan ook brugg

Themadag: Wereld Hepatitis Dag

28 juni is het Wereld Hepatitis Dag, deze dag werd georganiseerd door de Wereldgezondheidsorganisatie. Op deze dag wordt er stilgestaan bij virale hepatitis en de ziektelast die deze veroorzaakt. Hepa

Wereld Hoofd- en Halskankerdag

Vandaag is het 27 juli, op deze dag staat Wereld hoofd- en halskankerdag in de kijker. Sinds 2014 organiseert de internationale federatie IFHNOS jaarlijks deze dag. Het is de bedoeling om aandacht te