Zorgmassage vzw

Damaststraat 106 • 9030 Mariakerke

 Vlaanderen

info@zorgmassage.net

+32 (0) 470 10 27 72

Met medewerking en steun van
Logo - Kom op tegen kanker.png
logo belgische-massage-federatie.jpg
think pink logo.png
logo - pcvo groeipunt (ninove, oudenaard
logo cvo encora.png
logo cvo focus CLEAR.png

Samen verbeteren we de levenskwaliteit

van mensen met kanker of een andere ziekte

© 2019 vzw Zorgmassage  |  Disclaimer  |   Privacy Policy

Over Ons

Ons verhaal en ons team
 

Vzw Zorgmassage wil de levenskwaliteit van mensen met kanker of andere (chronische) ziekten verbeteren.

 

Onze werking bestaat uit 4 pijlers:

- Informeren en sensibiliseren van patiënten en zorgverleners

- Workshops en opleidingen

- Vrijwilligerswerk in de zorgsector

- Platform zelfstandige zorgmasseurs

 

In de Media

 

Ons Team

Voorzitter vzw Zorgmassage

Verantwoordelijke CVO opleiding

an@zorgmassage.net

+32 (0) 

An Commere

Penningmeester vzw Zorgmassage

Verantwoordelijke boekhouding

veronique@zorgmassage.net

+32 (0) 

Véronique De Grauwe

Bestuurslid vzw Zorgdmassage

Docent zorgmassage (CVO opleiding)

heidi@zorgmassage.net

+32 (0) 

Heidi Huys

Vicevoorzitter vzw Zorgmassage

Coördinator vzw Zorgmassage

saskia@zorgmassage.net

32 (0) 470 10 27 72

Saskia Paermentier

Onze Missie

Het is onze droom om alle mensen met kanker of ernstige ziekte te laten kennis maken met de voordelen van een zorgmassage. Genezen kunnen onze handen niet, maar verlichting bieden wel…

 

We willen op een natuurlijke en aangename wijze hun gezondheidsklachten doeltreffend verminderen.

Deze vorm van menselijk contact geeft ruimte voor de persoon achter de ziekte. Door hun levenskwaliteit te verbeteren, geven we hen kracht, kracht om te vechten, kracht om te leven…

 

Hoe meer mensen wij kunnen opleiden,

hoe meer zieke mensen kunnen genieten

van een zorgmassage.

 

Laat ons samen bouwen aan de complementaire gezondheidszorg van morgen en zieke mensen een gevoel van warmte en geborgenheid geven.  

 

Hoe het begon

Bij mijn moeder werd vijf jaar geleden chronische leukemie vastgesteld. In de massagecursus die ik in 2011 volgde, werd gezegd dat je geen mensen met kanker mag masseren. Er heerst immers een hardnekkige mythe in de massagewereld. Dat je door te masseren de kanker verspreidt in het lichaam!!! Ik kon niet geloven dat ik haar nooit meer mocht masseren! Dus zocht ik via het internet naar meer informatie.

Zo bleek dat in de Verenigde Staten massage bij kankerpatiënten toegepast wordt als vorm van comfortbehandeling. En wordt massage in ziekenhuizen toegepast om pijn te stillen en angst te verminderen bij mensen met kanker. 

Een gespecialiseerde opleiding massage bij kanker op basis van de expertise in het buitenland bestond nog niet… Zo ontstond een nieuwe levensmissie.


Door mijn studies, ervaring in het hoger onderwijs en als masseur, bevond ik me in de ideale uitgangspositie om deze nieuwe opleiding van A tot Z te organiseren. Gelukkig vond ik snel een geschikte opleidingspartner: het Provinciaal Centrum voor Volwassenenonderwijs Waas en Durme-Scheldeland, waar ik nog een bijkomende massageopleiding volgde bij An Commere. Zij had voor de Stichting Tegen Kanker reeds de opleiding schoonheidszorgen bij mensen met kanker in het verleden ontwikkeld. An wilde zich ook graag verder inzetten, aangezien ze geregeld in haar eigen praktijk werd geconfronteerd met kankerpatiënten. En zo vond ik een uitstekende en gemotiveerde massagedocente die zich wilde inwerken in deze specialisatie.

Ondertussen schreef ik een ondernemingsplan om onze droom te kunnen bereiken. Aangezien ons de nodige startmiddelen ontbraken, was het zoeken naar financiering een eerste voorwaarde. Bij de Koning Boudewijnstichting werd Massageweb jammer genoeg niet geselecteerd, maar gelijktijdig werden contacten gelegd met ‘Kom Op Tegen Kanker’. Het ondernemingsplan werd herschreven om een zorgproject bij hen aan te vragen. Ondertussen begon ik te netwerken binnen de sector en volgden An Commere en ik een specialisatieopleiding in Nederland. Het zorgproject bij ‘Kom op Tegen Kanker’ werd goedgekeurd en ik pakte mijn koffers om in Schotland, bij Gayle Macdonald de basisopleiding te volgen.

Het aanpassen van deze Amerikaanse methodiek aan de Belgische context was een grotere opgave dan verwacht. Zowel praktisch als deontologisch begon ik meerdere bezwaren te hebben tegenover deze methodiek. Daarom beginnen we vandaag met een nieuwe start, onder de naam “Zorgmassage” en met onze eigen methodiek.

In juni 2017 bestaan we 2 jaar. We hebben onze expertise verder opgebouwd, onze organisatie ontwikkeld en een eigen bruikbare methodiek ontworpen. Ondertussen zijn er meer dan 100 zorgmasseurs opgeleid en zo hebben we een grote ploeg om samen onze droom waar te maken.

Eva Boel

Bezieler en oprichtster vzw Zorgmassage

25/6/2017

Ons Verhaal