top of page
  • Foto van schrijverJan Hublau

Vrijwilliger in de kijker • september 2018 • Yamuna Baumans

Na een vakantiestop is het Yamuna Baumans, die we in deze rubriek graag eens in de ‘spotlights’ plaatsen. Yamuna werkt sinds een jaar als vrijwilliger-zorgmasseur in het Maria Middelares ziekenhuis in Gent.

Het is altijd haar doel geweest om mensen te helpen. Ze koos voor dit specifiek vrijwilligerswerk omdat ze dit leerrijk, aangenaam en zelfs rustgevend vindt.

Ze haalt de meeste voldoening uit het geven van zorgmassages als ze merkt dat de mensen die nog nooit eerder een massage kregen, er plezier aan beleven.

Yamuna: “Als je de mensen ziet genieten, als je merkt hoe relaxed ze worden en dat ze er deugd van hebben. Hoe fijn is dat! En het bijbehorende praatje is ook zo leuk. Die glimlach die je krijgt na een massage… Dat is mijn beloning!”

Wat ze minder fijn vindt is het afscheid nemen als de mensen voor de laatste keer komen. Maar achteraf is het dan weer heel leuk om te horen dat het goed met hen gaat.


Welke raad zou Yamuna meegeven aan nieuwe kandidaat-vrijwilligers? “Als de mensen hun verhaal willen vertellen, probeer dan gewoon te luisteren. Kom steeds met een glimlach binnen. We zijn allemaal verschillend maar we hebben samen één doel: de mensen gelukkig zien, hen doen glimlachen in een moeilijke periode in hun leven.

We hebben allemaal een warm hart ❤❤❤❤ straal 🌞🌞🌞🌞 dit ook uit naar anderen.

En wees vooral jezelf!”
31 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page