top of page
  • Foto van schrijverJan Hublau

Opening Zorghuis ‘De Dijlevallei’…

Afgelopen zaterdag werd het Zorghuis De Dijlevallei geopend. Het was een mooie, zonnige dag. De voorzitter van onze vzw was erbij.


Veerle Vlemincx volgde de opleiding zorgmasseur. Voor haar was dit een bewuste keuze want ze had een groot plan. Het openen van het derde zorghuis in Vlaanderen. In het zorghuis kunnen mensen met kanker en hun mantelzorgers terecht als ze nood hebben aan een rustpunt met omkadering, hun leed te verzachten en hen door een moeilijke periode in hun leven te helpen. Uit zorg voor levenskwaliteit!

Ze omringde zich met een stevige raad van bestuur, kreeg steun van Kom op tegen Kanker en werkte heel had om haar droom te realiseren. Zaterdag was het dan zo ver.

Het zorghuis werd feestelijk geopend. Het zorghuis ziet er uit als een gewoon huis in een rustige wijk. Maar zonder vaste bewoners. Er is een mooi huiselijk kader gecreëerd waar Veerle en veel vrijwilligers er gewoon willen zijn voor mensen met kanker en hun mantelzorgers. Boven zijn mooie sobere slaapkamers die helemaal niet doen denken aan een ziekenhuiskamer. Veerle heeft boven ook een grote massageruimte ingericht waar ze zorgmassages of psychologische ondersteuning kan geven want dat is een andere opleiding die Veerle gevolgd heeft.


Er waren heel veel genodigden: dokters van het Imeldaziekenhuis in Bonheiden, de directeur psycho-sociale projecten bij Kom op tegen Kanker, de collega’s van het zorghuis Oostende en Koersel, minister van Deurzen in een videoboodschap, Jacques Vermeiren, peter van het project die op zijn typische komische wijze over zijn persoonlijke ervaring met kanker sprak.

Voor veel vrijwilligers - Veerle heeft haar familie, vrienden en vele anderen mee op de rit gekregen om haar droom waar te maken - was het een bekroning van hun immense inspanningen.


We wensen Veerle en haar team heel veel succes toe!

Miet Deckers Voorzitter VZW Zorgmassage

Voor de website van zorghuis De Dijlevallei klik hier.


 


16 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page