• Jan Hublau

Nieuwe opleidingen in september 2018

Bijgewerkt op: 19 jan 2019

Professionele opleiding in Ninove, Lokeren en Oudenaarde
Wil je je graag verdiepen in massage bij kanker?

Volg de volledige specialisatie opleiding (120 u ) tot ‘Zorgmasseur bij Kanker’. In september 2018 starten in PCVO Dender en Schelde te Ninove en Oudenaarde én in CVO leerstad te Lokeren opnieuw meerdere opleidingen. Schrijf je in op onze interesselijst door een mail te sturen naar onze massagedocenten An Commere (Ninove en Lokeren) en Heidi Huys (Oudenaarde). Zij houden jullie verder op de hoogte van de lesdagen, de inschrijving, enz. 

An Commere: an@zorgmassage.be en Heidi Huys: heidi.huys@pcvodenderenschelde.be 


Het aantal plaatsen in de cursus is beperkt.

Kostprijs:

Inschrijvingsgeld: € 180,-

Instructievideo's: € 45,-

Gastspreker: € 15,-

+ materiaalkosten


Vrijstelling of vermindering van het inschrijvingsgeld op basis van een sociaal statuut is mogelijk. Meer praktische informatie en informatie over de inschrijving vind je hier


Inhoud

Een ervaren massagedocent en gastspreker dompelen je onder in de leefwereld van kankerpatiënten. We gaan dieper in op de ziekte: behandelingen, bijwerkingen, enz. We staan stil bij communicatie met kankerpatiënten en zelfzorg voor de masseur. Vervolgens bekijken we de praktische richtlijnen om een aangepaste massage te kunnen geven. Zo zijn er specifieke richtlijnen voor een rugmassage bij risico op lymfeoedeem. Op deze pagina vind je de inhoud van de uitgebreide opleiding terug. 


Aangepaste massages

Voor we een aangepaste massage starten is een kort intakegesprek noodzakelijk. Een aantal  casussen worden klassikaal besproken. Verschillende zachte massages (de zorgmassage, de holdings en de vlindermassage) worden aangeleerd in de praktijk zodat je een uitgebreid repertoire hebt van massagetechnieken die je kan inzetten om deze mensen te verwennen.


Certificaat

Je krijgt bij het afstuderen zowel het certificaat van zorgmasseur als het certificaat masseur van de Vlaamse overheid. Beide certificaten zijn erkend bij de Belgische Massagefederatie. Daarna kun je je voor onze VZW inzetten als vrijwilliger in de zorgsector of aan de slag als gespecialiseerd zelfstandig masseur. Ook mantelzorgers zijn van harte welkom op deze cursus.


Vragen?

Heb je nog vragen? Lees de veel gestelde vragen. Voor meer informatie kunt u terecht bij An Commere (Ninove en Lokeren) of Heidi Huys (Oudenaarde)  


Infomomenten

Er worden meerdere info momenten georganiseerd in de verschillende scholen waarbij je vragen kan stellen en de cursus inkijken. Je moet je niet vooraf inschrijven.

CVO Leerstad Lokeren

  • Donderdag 23 augustus 18u-20u (info avond)

  • Woensdag 29 augustus 18u-20u (info avond)

PCVO Dender en Schelde Ninove

  • Dinsdag 28 augustus: 18u-20u.

Er is een opendeurdag op zaterdag 1 september van 10u tot 13u in Ninove over alle opleidingen in PCVO Dender en Schelde. Je kunt er dus ook informatie geven over de opleiding in Oudenaarde. 

71 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

Themadag: Internationale Dag van de Vriendschap

Friendship Day wordt jaarlijks op 30 juli gehouden, dit werd georganiseerd door de Verenigde Naties. De rol van vriendschap speelt een belangrijke rol in het mensenleven maar vriendschap kan ook brugg

Themadag: Wereld Hepatitis Dag

28 juni is het Wereld Hepatitis Dag, deze dag werd georganiseerd door de Wereldgezondheidsorganisatie. Op deze dag wordt er stilgestaan bij virale hepatitis en de ziektelast die deze veroorzaakt. Hepa

Wereld Hoofd- en Halskankerdag

Vandaag is het 27 juli, op deze dag staat Wereld hoofd- en halskankerdag in de kijker. Sinds 2014 organiseert de internationale federatie IFHNOS jaarlijks deze dag. Het is de bedoeling om aandacht te