top of page
  • Foto van schrijverJan Hublau

Themadag: Wereld GezondheidsdagWereldgezondheidsdag (World Health Day) is een themadag die op initiatief van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) op 7 april van elk jaar wordt gehouden.


Armoede, het ontbreken van goed onderwijs, een ondoelmatig gezondheidsbeleid en gezondheidszorg, zijn items die veel ziektes en problemen in de hand werken. De bedoeling van deze dag is om deze — maar zeker ook ziektes die anders in de taboesfeer sfeer zouden blijven hangen — bespreekbaar te maken.


Een ziekte zoals aids is in veel landen nog steeds niet bespreekbaar. Door dit taboe heeft de ziekte epidemische vormen aangenomen. Waar het taboe doorbroken werd loopt het aantal aids-gevallen zienderogen terug. Malaria, die op zich geen taboe kent, komt volgens de WHO nog veel vaker voor dan nodig is.

Armoede, een gebrek aan onderwijs, povere of ontbrekende gezondheidszorg en het manco aan een stevig gezondheidsbeleid dragen in dit geval bij tot het verder verspreiden van een ziekte zoals malaria.


De Verenigde Naties richtte de WHO (Wereldgezondheidsorganisatie) op op 7 april 1948. Er is nog heel veel werk om van de wereld waarin we vandaag leven een gezonde wereld te maken.


Zorgmassage draagt bij tot een gezondere wereld!Meer informatie over de Wereld Gezondheidsdag (Engelstalig) via:
46 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page