top of page
  • Foto van schrijverJan Hublau

Themadag: Internationale dag van de Vriendschap


Vandaag draait om vriendschap in de meest brede zin van het woord. Tijd om even een streepje verder te denken dan de vrienden om je heen...


Waar komt deze internationale dag vandaan? Lees het via deze link: x


In 2011 riep de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties 30 juli uit tot 'De Internationale Dag van Vriendschap' met het idee dat vriendschap tussen volkeren, landen, culturen en individuen vredesinspanningen kan inspireren en bruggen kan bouwen tussen gemeenschappen.


De resolutie legt de nadruk op het betrekken van jongeren, als toekomstige leiders, bij gemeenschapsactiviteiten die verschillende culturen omvatten en internationaal begrip en respect voor diversiteit bevorderen.


Ter gelegenheid van de Internationale Dag van Vriendschap moedigt de VN regeringen, internationale organisaties en maatschappelijke organisaties aan om evenementen, activiteiten en initiatieven te organiseren die bijdragen aan de inspanningen van de internationale gemeenschap. Om een ​​dialoog tussen beschavingen, solidariteit, wederzijds begrip en verzoening te bevorderen.


De Internationale Dag van de Vriendschap is een initiatief dat volgt op het voorstel van de UNESCO om de Cultuur van Vrede te definiëren als een reeks waarden, attitudes en gedragingen die geweld afwijzen en conflicten proberen te voorkomen door hun grondoorzaken aan te pakken met het oog op het oplossen van problemen. Vervolgens werd het in 1997 door de Algemene Vergadering van de VN aangenomen.

103 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Kommentare


bottom of page