• Jan Hublau

Themadag: Werelddag maatschappelijk werk


De Werelddag voor Maatschappelijk (Sociaal) WerkWorld Social Work Day – wordt in 2021 gevierd op dinsdag 16 maart. Voor maatschappelijk (of sociaal) werkers wereldwijd is dit een belangrijke dag waarbij ze aandacht vragen voor hun beroep.

Elk jaar, op de derde dinsdag van maart, vindt de 'Werelddag voor Maatschappelijk Werk' plaats. De IFSW (Internationale Federatie van Maatschappelijk Werkers) streeft naar sociale rechtvaardigheid, mensenrechten en sociale ontwikkeling door middel van de bevordering van sociaal of maatschappelijk werk organiseert deze dag.


De ISFW werkt rond een thema voor de periode 2020 - 2030:

"Ubuntu: ik ben omdat we zijn"... Versterking van solidariteit en wereldwijde verbondenheid.

Silvana Martinez, president van IFSW zei het volgende over dit thema:

Het thema komt voort uit uitgebreid overleg binnen IFSW en daarbuiten. In een tijd waarin de mondiale politiek zich heeft teruggetrokken in nationalisme, is Ubuntu een krachtige boodschap over de noodzaak van solidariteit op alle niveaus: binnen de gemeenschap, de samenleving en wereldwijd. De boodschap luidt dat alle mensen met elkaar verbonden zijn en dat onze toekomst afhangt van het erkennen van de betrokkenheid van alle mensen bij het samen bouwen aan een duurzame, eerlijke en sociaal rechtvaardige toekomst”.


Indien je meer informatie wil over de ISFW kan je terecht op deze website:

www.ifsw.org/social-work-action/world-social-work-day/world-social-work-day-2021/


Ook op de website van BASW (the Professional Association for Social Work and Social Workers) kan je heel wat infrmatie vinden:

www.basw.co.uk/world-social-work-month-2021-events


69 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven