Opleidingen

 
Word zorgmasseur​

Je kan via een breed aanbod aan opleidingen professioneel zorgmasseur worden. Er zijn gesubsidieerde opleidingen en privé-opleidingen beschikbaar...

Voor mantelzorgers, vrijwilligers en professionele zorgverleners werden door onze vzw workshops ontwikkeld. Bij deze korte initiaties laten we je kennismaken met eenvoudige zorgmassages. Wie weet krijg je dan de smaak te pakken om een opleiding tot professioneel zorgmasseur te volgen.

Voor de opleidingen tot (professioneel) zorgmasseur onderscheiden we drie groepen

CENTRA VOOR VOLWASSENENONDERWIJS

Ook bekend als CVO's.

Het gesubsidieerd onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap (Vlaams ministerie van Onderwijs en Vorming.

PRIVE

OPLEIDINGEN

Opleidingen door privé-organisaties met accreditatie verstrekt door de Belgische Massage Federatie (BMF)

SYNTRA

Gesubsidieerde opleidingen via het Vlaams Agentschap voor Ondernemingsvorming (voorheen: 'Centra voor Middenstandsopleiding')

Vzw Zorgmassage informeert enkel over opleidingen die geaccrediteerd zijn door de BMF (Belgische Massage Federatie). De door de BMF geaccrediteerde opleidingen staan borg voor kwaliteit, zijn aan strenge normen onderworpen en genieten bescherming. Andere opleidingen zijn dit niet. Wees voorzichtig in je keuze.

Vzw Zorgmassage neemt geen stelling in over de inhoud, kwaliteiten en kwantiteiten. Alle hier vermelde opleidingen hebben een keurmerk die garant staat voor een degelijke opleiding. Onze taak bestaat er in om te informeren over het aanbod aan zorgmassage- opleidingen.

Uitleg bij de verschillen in benamingen van de opleidingen

De ene opleiding spreekt over 'massage bij kanker', de andere over 'herbalanceringsmassage' enz.

Wij gebruiken de term 'zorgmassage' in een overkoepelende zin. De technieken blijven dezelfde, met name 'zachte massages', geschikt voor mensen met kanker, andere chronische ziekten, stressgebonden aandoeningen, oudere mensen, maar ook zieke of hyperactieve kinderen. Zorgmassage is de verbindende term.

Hieronder krijgt u een overzicht van het aanbod aan opleidingen zorgmassage en, indien aangeboden door de verstrekkers van de opleidingen, ook uitleg. In sommige gevallen krijgt u een link naar de website van de opleidingsverstrekker waar u meer details kan lezen.

 

Gesubsidieerd onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap

Centra voor Volwassenen Onderwijs

Langdurige opleidingen voor mensen zonder massage voorkennis in CVO's te Antwerpen, Brugge, Lokeren, Ninove, Oudenaarde.

Privé opleidingen

Massage voor Iedereen

Binnenkort meer informatie

Opleidingen Vlaams agentschap Ondernemingsvorming

Syntra

Gericht op verpleeg- en zorgkundigen, palliatieve medewerkers, masseurs, kinesi- en ergotherapeuten, schoonheids-specialisten. Voorkennis massage-technieken strekt tot aanbeveling. 

Privé opleidingen

Massage bij Kanker

Opleiding voor professionele masseurs en medische professionals met massage-ervaring...

Workshops
 

 

Eigen organisatie

Vzw Zorgmassage

Wil je de basis van de zorgmassage leren? Volg dan een korte workshop. In deze workshops leer je hoe je een hand of stoelmassage geeft. Geschikt voor verschillende doelgroepen:  mantelzorgers, vrijwilligers, professioneel zorgverleners en bedrijven of organisaties.

Ideaal als introductie om de volledige opleiding te starten...

"Zorgmassage is een prachtig initiatief, zalige massage met veel zorg gegeven ❤️

Zo blij dit te leren kennen" Peggy

Zorgmassage vzw

 Maatschappelijke zetel:

Vogelhoekstraat 39 • 9050 Gent

info@zorgmassage.net

+32 (0) 470 10 27 72

Ondernemingsnummer: 0632 681 411

Met medewerking en steun van o.a.
toolbox-logo.png
logo belgische-massage-federatie.jpg
think pink logo.png

© 2021 vzw Zorgmassage  |  Disclaimer  |   Privacy Policy