Opleidingen

 
Word zorgmasseur​

Je kan via een breed aanbod aan opleidingen professioneel zorgmasseur worden. Er zijn gesubsidieerde opleidingen en privé-opleidingen beschikbaar...

Voor mantelzorgers, vrijwilligers en professionele zorgverleners werden door onze vzw workshops ontwikkeld. Bij deze korte initiaties laten we je kennismaken met eenvoudige zorgmassages. Wie weet krijg je dan de smaak te pakken om een opleiding tot professioneel zorgmasseur te volgen.

Voor de opleidingen tot (professioneel) zorgmasseur onderscheiden we drie groepen

CENTRA VOOR VOLWASSENENONDERWIJS

Ook bekend als CVO's.

Het gesubsidieerd onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap (Vlaams ministerie van Onderwijs en Vorming.

PRIVE

OPLEIDINGEN

Opleidingen door privé-organisaties met accreditatie verstrekt door de Belgische Massage Federatie (BMF)

SYNTRA

Gesubsidieerde opleidingen via het Vlaams Agentschap voor Ondernemingsvorming (voorheen: 'Centra voor Middenstandsopleiding')

Vzw Zorgmassage informeert enkel over opleidingen die geaccrediteerd zijn door de BMF (Belgische Massage Federatie). De door de BMF geaccrediteerde opleidingen staan borg voor kwaliteit, zijn aan strenge normen onderworpen en genieten bescherming. Andere opleidingen zijn dit niet. Wees voorzichtig in je keuze.

Vzw Zorgmassage neemt geen stelling in over de inhoud, kwaliteiten en kwantiteiten. Alle hier vermelde opleidingen hebben een keurmerk die garant staat voor een degelijke opleiding. Onze taak bestaat er in om te informeren over het aanbod aan zorgmassage- opleidingen.

Uitleg bij de verschillen in benamingen van de opleidingen

De ene opleiding spreekt over 'massage bij kanker', de andere over 'herbalanceringsmassage' enz.

Wij gebruiken de term 'zorgmassage' in een overkoepelende zin. De technieken blijven dezelfde, met name 'zachte massages', geschikt voor mensen met kanker, andere chronische ziekten, stressgebonden aandoeningen, oudere mensen, maar ook zieke of hyperactieve kinderen. Zorgmassage is de verbindende term.

Hieronder krijgt u een overzicht van het aanbod aan opleidingen zorgmassage en, indien aangeboden door de verstrekkers van de opleidingen, ook uitleg. In sommige gevallen krijgt u een link naar de website van de opleidingsverstrekker waar u meer details kan lezen.

 
CVOs Word Zorgmasseur grey BG V2.png

Gesubsidieerd onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap

Centra voor Volwassenen Onderwijs

Langdurige opleidingen voor mensen zonder massage voorkennis in CVO's te Antwerpen, Brugge, Lokeren, Ninove, Oudenaarde.

0 Massage voor Iedereen - opleidingen (g

Privé opleidingen

Massage voor Iedereen

Binnenkort meer informatie

0 Syntra - opleidingen (grey).png

Opleidingen Vlaams agentschap Ondernemingsvorming

Syntra

Gericht op verpleeg- en zorgkundigen, palliatieve medewerkers, masseurs, kinesi- en ergotherapeuten, schoonheids-specialisten. Voorkennis massage-technieken strekt tot aanbeveling. 

0 Massage bij kanker - opleidingen (grey

Privé opleidingen

Massage bij Kanker

Opleiding voor professionele masseurs en medische professionals met massage-ervaring...

Initiatie workshops
 
Initiatie Workshop 01.png

 

Eigen organisatie

Vzw Zorgmassage

Wil je de basis van zorgmassage ontdekken? Dan kan je een initiatie workshop volgen. In deze workshops kom je te weten hoe een hand of stoelmassage gaat. Geschikt voor verschillende doelgroepen:  mantelzorgers, vrijwilligers, professioneel zorgverleners en bedrijven of organisaties.

Ideaal als introductie om de volledige opleiding te starten...