• Mensterlie Van Laere

Themadag: Wereld Astma Dag


Iedere éérste dinsdag van mei wordt Wereld Astma Dag georganiseerd door het Global Initiative for Asthma (GINA). Deze dag staat in het teken om het bewustzijn over astma te vergroten. Ook voorlichting over de behandelmogelijkheden wordt op deze dag in de kijker gezet.

Astma is een ongeneeselijke ziekte. Inhalatiemedicijnen, ontstekingsremmers, luchtwegverwijders, enz zorgen ervoor dat de klachten voor een bepaalde periode dragelijker worden. Een Zorgmassage kan zorgen dat de astmapatiënt even de zorgen opzij kan zetten. Deze rustige en tedere massage kan zeker deugd doen voor mensen met Astma.


Het thema van deze Wereld Astma Dag is: 'Astma misvattingen blootleggen'.

Te weinig mensen weten wat Astma werkelijk is. Sommige denken dat Astma besmettelijk is, dat het een kinderziekte is die met ouderdom verdwijnt of dat astmapatiënten niet mogen sporten. Dit zijn allemaal foute misvattingen natuurlijk. Het GINA wil mensen kennis bijbrengen over de ziekte.


In België leven één miljoen mensen met Astma, 300.000 daarvan zijn kinderen. Ons land staat in de top 10 van landen met meeste astmapatiënten te wijten aan luchtvervuiling door het verkeer. Dit zijn zeer verontrustende resultaten.


Meer informatie op:

https://ginasthma.org/wad/

https://www.gezondheidenwetenschap.be/richtlijnen/astma-klachten-en-diagnose

https://www.zorgmassage.be/
4 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven