• Mensterlie Van Laere

Themadag: Internationale dag voor veiligheid en gezondheid op het werk

Bijgewerkt op: 3 mei 2021


28 april is door de Internationale Arbeidsorganisatie (IAO) uitgeroepen tot jaarlijkse 'Werelddag voor veiligheid en gezondheid op het werk'. Deze internationale dag focust op preventie van arbeidsongevallen en beroepsziekten.


Nu meer dan ooit moet er op deze dag aandacht worden besteed aan voorlichting en een veilige werkplek. COVID-19 eist zijn tol op iedereen. Het is van kapitaal belang dat de werkplekken uitgerust zijn om de werknemers en werkgevers te beschermen.


Aandoeningen aan de armen, schouders en nek zijn de meest voorkomende beroepsgerelateerde klachten in Europa. Het kan lang duren voordat de symptomen waarneembaar zijn. Daarom is het belangrijk om goed geïnformeerd te zijn en de koe bij de horens te nemen wanneer je klachten ondervind.


Zorgmassages kunnen uitermate doeltreffend zijn bij stressgebonden aandoeningen. Een hand/arm massage of stoelmassage tussen de hectische werkuren door kan een moment van lichamelijke en mentale rust brengen waardoor de werknemer zich kan opladen.

Vzw zorgmassage ontwikkelde voor bedrijven en organisaties workshops waarbij de beginselen van zorgmassage worden uitgelegd en eenvoudige hand/arm en stoelmassages worden aangeleerd.


Gezondheid en veiligheid zijn rechten!


Meer info over veiligheid en gezondheid op het werk:

https://www.gezondleven.be/settings/gezond-werken

https://www.zorgmassage.be

14 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven