• Mensterlie Van Laere

Themadag: Internationale dag van het gezinEind 1993 hebben de Verenigde Naties 15 mei als 'Internationale Dag van het Gezin' uitgeroepen. Een dag waarop wordt stilgestaan bij het belang en de rol van het gezin en een warm nest.
Een gezin is meer dan het stereotyperende: mama, papa, 1,5 kinderen en een hond. Een gezin kan bestaan uit twee mama's of papa's met kinderen, mama en papa met adoptiekinderen, grootouders die zorgen voor de kinderen, alleenstaande ouders, samengestelde gezinnen, pleegouders enz.


De internationale dag belicht het belang van de opvoeding voor het welzijn van de kinderen, karaktervorming en opvoeding tot wereldburgerschap. Een goed evenwicht tussen werk- en gezinsbelangen zorgt ervoor dat de ouder(s) de kinderen de nodige ondersteuning en vorming kunnen bieden.


Voor gezinnen kan deze dag een aanzet zijn om meer bewust te genieten van elkaar. Kijk voorbij de kleine en grote ergernissen die er sowieso zijn. Doe iets leuk samen, praat met elkaar, plan meer gezamenlijke tijd in voor het gezin. Hoe ouder iedereen wordt hoe moeilijker het is om gezamenlijke tijd in te plannen.


De Gezinsbond is een partner voor elk gezin in alle levensfasen. Ze brengen gezinnen samen, versterken hen en komen op voor een gezins- en kindvriendelijke samenleving.


Meer informatie

https://www.gezinsbond.be

https://nvvn.nl/15-mei-internationale-dag-gezin/
51 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven