• Mensterlie Van Laere

Themadag: Internationale dag van de vroedvrouw
Op 5 mei is het jaarlijks Internationale dag van de vroedvrouw. Vroedvrouwen hebben een belangrijke maatschappelijke relevantie die we op deze dag in de kijker zetten. De eerste internationale dag van de vroedvrouw vond plaats op 5 mei 1991.Geen enkele moeder of kind zou risico's mogen ervaren tijdens de bevalling. Jammer genoeg sterven er jaarlijks 350.000 vrouwen en meer dan 3 miljoen kinderen voor, tijdens en kort na de bevalling omdat zij niet de zorg hebben gekregen die ze nodig hadden.


De vroedvrouw is de persoon bij uitstek als het gaat over het normale gebeuren van een zwangerschap, bevallen en de geschikte voeding voor een baby.


Ook in tijden van COVID-19 staan de vroedvrouwen paraat. Via videochat geven ze alle nodige informatie aan de toekomstige ouders. Wanneer er dringende vragen komen van de toekomstige ouders worden fysieke bezoeken gepland. Handschoenen, mondmasker, ontsmettingsmiddel enz. worden gebruikt zodat het fysiek bezoek zo veilig mogelijk kan gebeuren.


Een zwangerschap kan veel mentale en fysieke stress met zich meebrengen. Hierbij kan een zorgmassage helpen. Deze massages zijn zacht, repetitief en bieden diepgaande ontspanning. Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat klachten zoals pijn, vermoeidheid, misselijkheid enz. kunnen verminderen met een zorgmassage.


Meer informatie:

https://www.vroedvrouwen.be/vorming/internationaledagvv2021

https://www.zorgmassage.be/
7 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven