• Mensterlie Van Laere

Themadag: Internationale dag tegen Holebi-en TransfobieSinds 1990 is het op 17 mei de Internationale Dag tegen Holebi- en Transfobie of IDAHOT in het Engels.

17 mei is gekozen omdat op deze dag in 1990 de Wereldgezondheidsorganisatie homoseksualiteit officieel schrapte van de internationaal gehanteerde lijst van ziekten. Gelijke rechten voor holebi, transgender en intersekse personen lijkt vanzelfsprekend in België. Toch hebben deze mensen nog te maken met discriminatie.


IDAHOT gaat specifiek over bewustheid brengen in de wereld, dat mensen uit de LGBTQ+ gemeenschap nog steeds anders worden behandeld dan de heteroseksuele gemeenschap. Pride evenementen gaan meer over het uitstralen van hoe trots deze personen zijn op hun seksuele geaardheid en dat ze zich daarover niet schamen.


Op deze dag wordt er ook stilgestaan bij de diepe sporen dat stereotypen en haat kunnen achterlaten. Homoseksualiteit is geen ziekte, je word niet holebi, je kan iemand niet van gedachte doen veranderen, en nee niet elke homo is verliefd op zijn mannelijke vrienden.


Je hoeft niet plots een gigantische regenboog vlag aan je huis te hangen maar kleine gebaren zoals: je voornaamwoorden vermelden in je bio op sociale media, bijleren over holebi- en transfobie, een luisterend oor zijn enz. kan een echte meerwaarde zijn.


Vzw Zorgmassage is een genderneutrale organisatie. Zorgmassages zijn geschikt voor iedereen!!


Meer informatie:

http://www.weljongniethetero.be/

https://www.facebook.com/groups/590295187683686/ (TG-België, FB groep voor transpersonen)

https://www.min19.be/home (platform voor holebi of transpersonen tussen 13-19 jaar in België)

https://www.berdache.be/ (voor ouders waarvan het kind bij de LGBTQ+ hoort)19 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven