• Mensterlie Van Laere

Themadag: Dag van de Mantelzorg


23 juni is dag van de Mantelzorger. Ook in tijden van Covid staan deze mensen klaar om de hulpbehoevende te helpen. Mantelzorgtaken zijn dikwijls zwaar en niet te onderschatten. Vandaar is het de ideale gelegenheid om hen in de schijnwerpers te zetten.


Mantelzorgers bieden hulp aan mensen die door ziekte, ouderdom of beperking hulp nodig hebben. Dit zijn vaak familieleden, vrienden, buren of kennissen die de hulptaken op zich nemen. Het is geen beroep, mantelzorger worden gebeurd vaak onverwachts en onvoorbereid. Deze mensen zorgen niet éénmaal voor die persoon, maar nemen op geregelde basis de zorgtaken over zonder hiervoor een loon te krijgen.


Vzw Zorgmassage heeft een workshop ontwikkeld om mantelzorgers de beginselen van deze zachte massage bij te brengen. De workshops worden gegeven door professionele zorgmasseurs die het onderwerp beheersen. Indien je interesse hebt om een workshop voor mantelzorgers te organiseren: klik dan hier.


Ben je mantelzorger of denk je mantelzorger te zijn? De website van het Vlaams Expertisepunt Mantelzorg is hét online trefpunt voor mantelzorgers en zij die met hen samenwerken. Hier wordt actuele kennis en informatie over mantelzorg verzameld en gedeeld. De site zorgt ook voor verbinding tussen de verschillende organisatie en initiatieven + je staat er als mantelzorger niet alleen voor!​ (link onderaan het blogbericht).


Minzaam

Aandachtig

Nobel

Trouw

Edelmoedig

Liefdevol

Zacht

Oprecht

Respectvol

Gedreven

Eervol

Rechtschapen

(Lieve Gommers, 2019)


Meer informatie:

https://www.mantelzorgers.be/

https://www.kenniscentrummantelzorg.be/10 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven