• Jan Hublau

Cursisten sprokkels: Elke

Bijgewerkt op: 19 jan. 2019

Cursiste Elke , school PCVO Dender en Schelde vertelt waarom ze de opleiding zorgmassage volgt:


"In 2014 verloor ik mijn schoonmama na een jarenlange strijd aan kanker. De twee weken op palliatieve zorgeenheid te Asse waren voor ons een grote steun tot verwerking achteraf. Ik raakte haar steeds aan maar was zo bang haar pijn te doen. Ik waste haar lichaam en schrok hoe verminkt ze was. Ik wist echt niet hoe ik moest reageren... De laatste dagen waren zo intens dat het door mijn hoofd bleef spoken ooit iets hiermee te willen doen. Ooit als vrijwilliger op deze dienst werken stond al op mijn agenda. Ook mijn mama werd niet door de ziekte gespaard en kreeg leukemie en borstkanker. De ziekte is onder controle maar ik weet dat deze ooit terug zal toeslaan.


Mijn papa en schoonvader kregen eveneens de diagnose kanker maar bleven gespaard van chemo en bestraling. Als jong meisje droomde ik ervan om schoonheidsspecialiste te worden. Door toedoen van mijn ouders belandde ik in de financiële wereld. Toch blijven coaches mij zeggen dat ik meer iets met mensen moet gaan doen. Door mijn empathisch karakter en mijn hoog sensitief zijn ben ik vaak het luisterend oor en de helpende hand. ik startte een paar jaar geleden de opleiding schoonheidszorgen.


In 2014 behaalde ik het diploma cosmetisch masseur. Het geven van massage gaf mij energie. Toen ik na het overlijden van mijn schoonmoeder, de ziekte van mijn mama,papa en schoonvader, steeds meer wegzakte in een brun out heeft deze massage ervoor gezorgd dat ik terug ontdekte wat ik graag deed. Ik masseerde vooral vriendinnen en familie. Ik richtte mijn eigen ruimte in, mijn plaatsje om tot rust te komen.


Toen ik op zoek was naar een opleiding gelaatsverzorging voor kankerpatiënten kwam ik ineens op de site van VZW Zorgmassage terecht. Het sprak mij enorm aan, zeker het vrijwilligerswerk in een ziekenhuis. Ik wel echt mensen helpen en laten genieten. Toch geraakte ik weer even in paniek. Ga ik dit emotioneel wel aankunnen? Ben ik niet te gevoelig? De mallemolen ging weer door mijn hoofd... en toch weet ik diep vanbinnen, dit is iets voor mij.


Ik stuurde een mailtje naar An en voelde onmiddellijk de click. Ik ben in september gestart met de opleiding. Het is niet altijd makkelijk na een werkdag de batterijen weer op te laden om nog tot 22.00 les te gaan volgen. Maar wanneer ik in de les kom weet ik zeker:

dit geeft mijn energie ❤️

11 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven