• Jan Hublau

Babbels voor kankerpatiënten, een initiatief van Kom op tegen KankerDoor de huidige coronasituatie en de winter die voor de deur staat, worden de komende maanden voor heel wat mensen niet zo evident. En zeker niet voor een heel aantal kankerpatiënten.


Normaal gezien zijn de zorgvrijwilligers verbonden aan Kom op tegen Kanker op vaste uren aanwezig in meer dan 40 ziekenhuizen of ondersteunen zij praatcafés en koffiemomenten, maar dat kan helaas nu meestal niet.


Kom op tegen Kanker en de vrijwilligers willen kankerpatiënten blijven ondersteunen en tonen dat ze er niet alleen voor staan. Patiënten en naasten die zin hebben in een babbel of nood hebben aan een gesprek kunnen via dit initiatief toch een beroep doen op de Kom op tegen Kanker zorgvrijwilligers.


Hoe gaat het in zijn werk ? 1. Een patiënt of naaste geeft bij de Kankerlijn aan een babbel te willen en op welke manier (via beeldbellen of in levende lijve). Deze babbel kan (volledig coronaveilig): · via beeldbellen (WhatsApp, Skype ...) · op de stoep · op een bankje in de buurt · tijdens een wandeling (wandelbabbel) 2. De kankerlijn zoekt vervolgens een beschikbare vrijwilliger, 3. De vrijwilliger neemt contact op met de patiënt of naaste om verder af te spreken.


Zie ook de info op : https://www.komoptegenkanker.be/babbel-met-een-zorgvrijwilliger


Uiteraard blijft de Kankerlijn ook beschikbaar voor een luisterend oor, deskundig advies of informatie via telefoon, e-mail en chat.


Help mee om het initiatief ‘Babbel met een zorgvrijwilliger’ te delen richting kankerpatiënten en hun naasten!

26 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven